Videopoker

Når du skal spille videopoker må se på maskinens skjerm, noe som kan ha sine fordeler. Her har du enkelt tilgang til utbetalingsplanen, hvor mye penger du har igjen å spille for, kortene som er utdelt, og eventuelle gevinster du har fått. Det finnes etter hvert mange ulike typer videopoker, men de fleste av dem er bygget opp på stort sett samme måten. Det er kun selve spillet som varierer. Som med mange andre kortspill, er strategi viktig og vi skal derfor se litt nærmere på de mer grunnleggende strategier innen poker.

Strategier innen videopoker

Alle vellykkede strategier burde ha utgangspunkt i et bestemt mål, nemlig å få til en Royal Flush. Dette er som bekjent den beste hånden en spiller kan få, og vil dermed sikre den største gevinsten. Men mer moderate spillstrategier kan selvsagt også gå an, og dermed sikre lengre spilletid når du på samme tid bruker litt sunn fornuft ved siden av. Det er tre gylne regler som i prinsippet gjelder for alle videopoker maskiner, og som kan være nyttig når det gjelder å øke sjansene for suksess.

  • Vær nøye når du velger hvilken maskine du skal spille på. Det å bruke litt tid på å velge riktig maskin, kan virkelig gjøre en forskjell når det gjelder utfallet av spillet ditt. Sørg for at sjekke alle kasinoets videopoker spill før du bestemmer deg.  
  • Spill for det maksimale antall mynter. Dette er en generell regel, som det nesten ikke finnes noen unntak for. Som regel beregnes utbetalingen på de fleste maskiner, ved å multiplisere antall mynt som spilles. Det kan derfor også være nyttig å vite, at utbetalingen til en Royal Flush er annerledes, og gir spilleren en stor fordel. 
  • Hold kontroll på kontoen din. Det å ha god kontroll på din spillekonto er viktig for de spillere som ønsker å generere profitt. Du bør derfor begynne med å avgjøre hvor mye du skal bruke fra kontoen din, før du starter spillet. Beløpet bør utgjøre mellom 50 til 100 ganger den innsats du legger ved hver runde.

I forbindelse med sistnevnte strategi, så husk at du ikke under noen omstendigheter bør sette inn flere penger på kontoen din. Vurder nøye om du vil fortsette å spille i tilfelle du mister den sum du hadde satt av til denne spillerunden. I tilfelle du vinner bør du alltid sørge for at minst 50 % av overskuddet settes til side. Du bør også være klar til å avslutte spillet før tid for å beskytte din spillekonto på best mulig måte. Å avslutte økten tidlig når det genereres et overskudd, gir deg også en mulighet til å forberede deg til neste gang du skal spille.

Grunnleggende strategi

Når kortene blir delt ut er er det alltid en rekke kombinasjoner du bør beholde. Disse er Royal Flush, et fullt hus, fire like, tre like, Straight Flush eller to par. Hvis du får tre like, så kan du kasserer de to siste kortene i håp om å kunne øke til fire like eller et fullt hus. Har du fått fire kort i en Royal Flush, så bør du bryte kortene opp til Flush eller en Straight. Kast det laveste kortet og ta sjansen på å få en bedre hånd. Du får da muligheten til å lande en Flush, en Straight eller et par. Ellers bør du følge nedenstående strategi:

Du får på hånden: Prøv å endre til:

Et par Tre like

To par Fullt hus

Inside Straight Straight
(Inside Straight er når du har 4 av 5 kort til en Straight, men mangler kortet i midten)

Open-ended Straight Straight
(Her kan man få Straight ved å få et nytt kort til en av endene)

Four Flush Flush

Videopoker maskinen med best verdi

De mest vanlige videopokermaskiner som brukes innen bransjen, er de med spillet Jack or Better i en eller annen variant. Her er det ingen jokere og for hver gang det deles ut nye kort, så skjer det fra en ny kortstokk. Vanligvis kan jokeren brukes som erstatning for ethvert annet kort, slik at det blir enklere å få til en god hånd. Flere pokerspill har med en eller to slike jokere, men ikke Jacks or Better. Det kan selvsagt være både en fordel og en ulempe, men for nye spillere er det kanskje en fordel å kun fokusere på de 52 kort som er en naturlig del av kortstokken.

Flere maskiner har også en progressiv jackpot tilknyttet og hvis denne er på en grei størrelse, så kan den hjelpe spillerne til å få høyere gevinster. Derfor bør du sjekke størrelsen på en eventuell jackpot før du velger hvilken maskine du skal spille på. Vær også oppmerksom på at selv om du finner en virkelig lønnsom maskin, så er ikke dette tilstrekkelig for at du skal generere gevinster. Du må samtidig benytte deg av en god strategi når du skal vinne.