Thunderstruck II

Thunderstruck II er en svært populær 5-hjuls spilleautomat fra Microgaming, basert på myter og historier om norsk mytologi. Det er en av dette spillutviklingsselskapets mest populære spill, og det tiltrekker seg tusenvis av spillere hver dag. Disse blir primært tiltrukket av spillets fantastiske design, fire bonusspill, og muligheten til å vinne enorme 2,4 millioner mynter (ja du leste riktig).

Spillet ble lansert i 2010 og er en oppfølger av det originale Thunderstruck-spillet. Denne nye versjonen inkluderer enda bedre grafikk, et flott fremstillet tema og fantastiske bonusfunksjoner. Hjulene i Thunderstruck II er satt mot en grå bakgrunn, og dekorert med norrøne kunstelementer, som ser ut som om de har blitt skåret i stein. Symbolene i spillet inkluderer ikoniske bilder fra vikingekulturen og mytologien, som f.eks. langskip og Thors hammer.

Det praktiske

Selv om spillet ser ut til å ha et standard design med fem hjul og tre rader, så er det svært få standard ting når vi ser nærmere på oppsettet. Det er mulig å vinne på 243 ulike måter. Det betyr at enhver kombinasjon som begynner fra venstre mot høyre vil gi gevinst. Automaten har også forskjellige bonuser som kan låses opp i løpet av spillet. Alle de 243 måtene å vinne på, er permanent aktive og innsatsen blir alltid multiplisert med 30. Spillerne kan satse opptil 10 mynter og velge mellom størrelser på 0,01, 0,02 og 0,05 kreditter. Den laveste innsatsen er på beskjedne 0,30 kreditter per spinn, mens maksimumsinnsatsen er på 15,00 kreditter.

Spesielle symboler

Spillet inneholder som nevnt en rekke ikoner som henger sammen med spillets tema. De vanlige spillekort-symboler finnes også, og disse går fra ni og opp til ess. At disse kort-symbolene har den laveste verdi kommer formentlig ikke som noen overraskelse, og du får ikke mer enn mellom fem og ti kreditter for tre like spillekort. Når vi ser på de symboler som har høyere verdi, så er det gudene som gir deg best betalt. Disse er representert ved Loke, Odin og Thor, men du kan også lande symboler som et ekte langskip, Asgard og en Valkyrie. Lander du fem symboler med Thor, så kan du se frem til 500 kreditter.

Spillet inneholder både scatter- og wild-symboler, og det er hammeren til Thor som er det bonus-utløsende scatter-symbolet. Du trenger kun å lande to av dem før du får gevinst, og disse kan lande hvor som helst hjulene. Lander du tre hammere på hjulene får du lov å komme inn i The Great Hall of Spins, som er den viktigste bonusfunksjonen i spillet.

Wild-symbolet er Thunderstruck II-logoen, og lander du tre eller flere logoer, så er du sikret en pen gevinst på inntil 1000 kreditter. Ved siden av dette kan wild-symbolet også fullfører vinnende kombinasjoner, ved å erstatte alle symboler i spillet, bortsett fra Thor’s hammer. Wild-symbolet vil også doble gevinsten når du erstatter et eller flere symboler.

Bonusspill og funksjoner

Den første interessante funksjonen er utvilsomt utbetalingssystemet med de 243 ulike måtene å vinne på. I stedet for å ha faste betalingslinjer der symboler vil trenge å lande, så gir dette systemet en utbetaling for hver gang du lander en kombinasjon med tre symboler. En annen veldig spennende funksjon er Wildstorm-funksjonen, som utløses tilfeldig under vanlige spinn. Når funksjonen begynner kan et eller flere hjul endres til wild-hjul, hvor symbolene erstattes av wild-symboler. Dette vil selvsagt øke vinnersjansene ganske betraktelig.

Imidlertid er det The Great Hall of Spins som er spillets hovedbonusfunksjon, og det er her de virkelig lukrative gevinstene venter. Funksjonen aktiveres når tre, fire eller fem scatter-symboler lander et sted på hjulene. Spillerne får tildelt Valkyrie-bonusen, som er 10 gratisspinn og en multiplikator på 5x. Bonusen kan utløses igjen og de som spiller lenge nok til at de har kommet inn i The Great Hall of Spins fem ganger får tilgang til den andre bonusen.

Den andre bonusen er Loki-bonusen, og her venter 15 gratisspinn med en Wild Magic-funksjon. Denne ekstra funksjonen utløses av det tilhørende symbolet, vel og merke når det lander på hjul nummer tre. Det vil forvandle tilfeldige symboler til wild-symboler. Spillere som lander flere scatter-symboler i løpet av disse rundene vil motta opptil fire nye gratisspinn.

Disse ekstra bonusfunksjoene har flere nivåer og det høyeste av dem er Thor’s bonus. Denne er tilgjengelig når man har fått tilgang til The Great Hall of Spins 15 ganger. Med andre ord er det ikke helt enkelt å komme til dette nivået, men når det først skjer kan du se frem til 25 gratisspinn med rullende hjul. Her får man også med en multiplikator på 1x, og denne kan økes til 5x etter hvert som man lander gevinster. Det kan derfor ende med å bli svært lønnsomt.

Konklusjon

Med alle disse ekstra funksjoner med gratisspinn, er Thunderstruck II et attraktivt alternativ for kasinospillere, selv om spillet ikke har en progressiv jackpot eller store utbetalinger under basisspillet. Den vanlige jackpoten er på 1000 mynter, men bonusrundene være svært lukrative. Faktisk kan spillere vinne opptil 2,4 millioner mynter, selv med små innsatser, noe som er en formue når de konverteres til ekte penger. Selvfølgelig tar det en god stund å komme gjennom de ulike bonusfunksjonene, men det kan være svært lønnsomt å være tålmodig.