The Legend of Shangri-La: Cluster Pays

Shangri-La ble oppfunnet av James Hilton som et fiktivt sted i mange av hans bøker, men takket være NetEnt er det ikke fiktivt lengre. Denne mystiske dalen i den vestlige enden av Kunlun-fjellene, ble beskrevet som et jordisk paradis i romanen Lost Horizon og det er nettopp her spillet The Legend of Shangri-La: Cluster Pays finner sted. En munk og en drageånd venter på de spillere som bestemmer seg for å oppleve denne spilleautomaten med seks hjul og klynge betalinger. Du bør forberede deg på et actionfylt spill, som blant annet inkluderer gratisspinn, klebrige wild-symboler og tilfeldige omplasseringer. Hjulene er omgitt av et vakkert landskap og spillerne kan nyte denne grønne dalen, i tillegg til de beroligende lydene av en bekk og den søte duften av kirsebærblomster.

Spillesymboler

Det er flere spennende og morsomme symboler som fyller hjulene i dette spillet. Tre av dem har høy verdi og fyller samtidig to celler i høyden. Disse tre symbolene er de tre guruer: Guru katt, Guru ape og Guru elefant. Du vil ha enklere ved å danne vinnende kombinasjoner med disse store symbolene, og dermed også få større gevinster. Når det gjelder de lavest betalende symboler, så finner du disse blant øyenstikker, sommerfugler og kirsebærblomster. Spillet inneholder ikke noen klassiske wild-symboler, men i stedet har NetEnt satt inn det de kaller for erstatnings-symboler. Når disse vises på hjulene, så vil de forvandle seg til det symbol med høyest verdi som er ved siden av. På den måten kan du få større gevinster. Til slutt finnes det også et scatter-symbol som er to celler høyt, og dette symbolet aktiverer gratisspinn-funksjonen.

Spilleplan

Til å begynne med bør vi kanskje forklare hvordan klyngebetalinger foregår. For å få til en gevinst må spillerne lande minst ni symboler som må være knyttet sammen på skjermen. Dette betyr at det ikke er noen gevinstlinjer og at du kan danne en vinnerkombinasjon hvor som helst på hjulene. Munken vil være der hele tiden for å hjelpe deg, så du trenger ikke å bekymre deg siden reglene er veldig enkle. Hvert spinn krever en minimumsinnsats på 20 mynter.

Det er mulig å endre verdien på myntene, som går fra kr 0,10 til kr 25. Spillet starter med kr 1 per spinn, og de spillere som ønsker å satse maksimalt, kan plassere kr. 2500 per spinn. Hvis du ønsker å fortsette med høye innsatser, så kan du klikke på Max Bet-knappen. The Legend of Shangri-La har også autoplay-funksjon, om du ønsker at maskinen skal gjøre jobben for deg et bestemt antall spill.

Spesielle funksjoner

Funksjonen som kalles for Random Substitution (erstatnings-symboler) utløses når minst to klynger av samme symbol lander på hjulene, og hver av klyngene må bestå av minst 4 symboler. Erstatnings-symbolene blir deretter lagt til slik at det dannes en vinnende klase. Når du har landet to klynger på mellom 5-8 like symboler, som da ikke gir gevinst, aktiveres funksjonen med klebrige omspinn.  Begge klyngene forblir låst på hjulene under disse omspinn. Funksjonen varer så lenge de matchende symbolene vises på hjulene.

For å utløse gratisspinn-funksjonen, må spillerne lande tre scatter-symboler. Hvis du bare lander to av dem er det fortsatt håp siden det er mulig å utløse Nudge Reel-funksjonen, og her vil et av hjulene bli skyvet tilbake for å avsløre det tredje scatter-symbolet. På den måten får du utløst gratisspinn-funksjonen. Når denne funksjonen har blitt aktivert, vil du oppleve en kamp mellom munken og den onde drageånden. Hvis du lander tre, fire, fem eller seks scatter-symboler, kan du se frem til fem, seks, syv eller åtte gratisspinn.

Mens kampen pågår vil funksjonen med erstatnings-symbolene være aktiv. Munken vil legge til mellom to og seks erstatnings-symboler på hjulene for hver gratisspinn, mens drageånden vil fjerne et visst antall av dem. De som forblir, vil bli endret til klebrige symboler og vil bli på hjulene til kampen er slutt. Hvis du til slutt sitter igjen med gevinster verdt mindre enn 10x innsatsen, så får du et ekstraspinn med alle erstatnings-symbolene på hjulene.

Utbetalinger

Det er virkelig mulig å vinne stort i The Legend of Shangri-La: Cluster Pays. Topppremien er på 10 000 mynter for et enkelt spinn. Det lønner seg å holde øye med Guru katt, fordi dette dyret er det mest verdifulle symbolet i spillet, og kan gi deg opptil 1000x innsatsen. Funksjonen med erstatnings-symbolene samt de klebrige omspinn kan vise seg å være veldig sjenerøse, mens gratisspinn-funksjonen garanterer en seier på minst 10 x spillet. RTP er på 96,59 %.

Et siste bemerkning

Det er sikkert mange spillere som tenker at The Legend of Shangri-La: Cluster Pays kun er enda en spilleautomat med det antikke Kina som tema, men spillet skiller seg virkelig ut fra mengden og har blitt en stor hit. Automaten har skarp grafikk og et fantastisk lydspor, mens de spesielle funksjonene som er en del av spillet holder deg opptatt i svært lang tid. Dessverre er det ikke helt enkelt å utløse de ulike funksjonene, men tålmodighet er en dyd så gode ting vil skje med de som venter.