Riktig strategi innen videopoker

Man kommer ikke utenom strategi når man skal spille ulike typer videopokerspill, i alle fall ikke hvis man har forhåpninger om å vinne fra tid til annen. Strategien vil samtidig også hjelpe med å forbedre oddsen din mot huset og vi skal derfor komme med et par tips som vil gjøre det enklere for deg, spesielt hvis du er nybegynner. Å velge en maskin som tilbyr den beste utbetalingsplanen for det spill du vil spille, bør være din første prioritet. Deretter følger en enkel strategi, som gir deg den beste muligheten til å vinne en hånd. Vi har fokus på to av de mest populære spillene innen videopoker, nemlig Jacks or Better samt Deuces Wild.

Grunnleggende strategi for Jacks or Better

Det viktigste innen denne form for poker, som du spiller på videopokerautomater verden over, er om du skal holde på de kort du har fått på hånda eller kaste dem. Vi har derfor satt opp et par tips det kan være verdt å tenke på:

  • Hvis du har fått en av følgende hender fra kortgiveren, fire like, Straight Flush eller Royal Flush, så bør du holde disse uansett hva. Ikke bli alt for ivrig, for en enkelt feil kan fort kost deg seieren. Det samme gjelder i tilfelle ved tre like, Straight, Flush eller fullt hus. 
  • I tilfelle du har fått fire kort til en Royal Flush, så bør du kaste det femte kortet, uansett om det kan gi deg en annen vinnende kombinasjon. Det samme gjelder de tilfeller hvor du har fått fire kort til en Straight Flush. 
  • Husk å holde på følgende kombinasjoner: To par, par med knekter eller bedre (Jacks or Better), tre kort til en Royal Flush, tre kort til en Straight Flush, fire til en Flush, par med tiere eller lavere, to passende kort som er knekter eller bedre samt enkle kort som er en knekt eller høyere. 
  • Hvis du har en hånd hvor to av kortene er knekt eller høyere, så bør man holde på de to av de lavere kortene. 
  • I tilfelle du ikke har fått noen kort som kan brukes til en vinnende hånd,  så bør du kaste alle fem kortene.

Deuces Wild

Et av de andre veldig populære spill innen videopoker, er maskinene som tilbyr Deuces Wild. Her er det 2eren som fungerer som jokerkortet. Denne typen spill gir vanligvis en spillerne en utmerket sjanse for å vinne. Noen spesialister sier at spillerne normalt vil få de største premiene ved å velge denne typen maskiner.

Du må imidlertid være klar på å betale hele fem mynter for hver spinn, for å få størst nytte av en økt jackpot. I denne varianten er jokeren en del av kortstokken, og du får derfor en relativt lav premie når du får Royal Flush eller fem like, og hvor minst et av kortene er en joker. Når det legges til hele fire jokere i en kortstokk, begynner sjeldne hender som Straight Flush, fullt hus og fire like å bli ganske vanlige.

Deuces Wild kan også bli funnet med en progressiv jackpot. Slike maskiner gir også en god fordel til spilleren, spesielt med tanke på at disse maskinene som regel tilbakestilles til en gevinst på 4000 mynter etter jackpoten har blitt vunnet. Gevinstene på fire like reduseres noe på denne type maskin, men til gjengjeld økes de for fullt hus og en vanlig Flush. I de tilfeller hvor Royal Flush og fem like er inkludert jokere, så får spillerne relativt lave gevinster.

Grunnleggende strategi for Deuces Wild

Akkurat som med Jacks or Better, så hjelper det også å bruke en enkel strategi, når du skal spille Deuces Wild på en videopoker automat. Vi har tatt med en rekke tips som kan komme deg til nytte:

  • Når du sitter med fire 2-ere, så bør du kaste det femte kortet, da det er irrelevant for hånden din. Hvis du holder en Royal Flush med en 2-er, så hold alle kortene dine men vær ekstra oppmerksom. Når du holder en hånd med tre 2-ere, så bør du kaste det fjerde og femte kortet. Hvis du har et par med 2-ere, så hold alle kortene. 
  • Du bør holde på alle kortene dine i de tilfeller hvor du holder to kort til Royal Flush, pluss dine to jokere (Deuces). Det samme gjelder de tilfeller hvor du har to påfølgende plasserte kort, pluss dine to Deuces. Sitter du med et fullt hus, så bør du absolutt ikke kaste kortene dine. 
  • Hvis du sitter med tre påfølgende kort, pluss to deuces, så bør du holde på kortene dine. Du bør gjøre det samme når du holder hvilket som helst vinnende kombinasjon pluss en deuce. 
  • Sist, men ikke minst, bør du sørge for å kaste ditt fjerde og femte kort når du holder to Royal Flush-kort og en Deuce. Ikke kast kortene dine når du kun holder en Deuce.