Planet of the Apes

Vi kan rolig kalle Planet of the Apes for en av de mest suksessfulle filmene de siste 50 årene. Opprinnelig ble filmen gitt ut i 1968 og var basert på en roman fra 1963. Siden ble det til fire etterfølgere i de neste fem årene, og enda to tv-serier før det døde litt ut. Men det ble til en gjenoppliving i 2001 og siden ble det produsert flere suksessfulle filmer, inkludert War for the Planet of the Apes fra 2017.

Planet of the Apes fra NetEnt har alt det som fans elsker ved de to nyeste filmene. Spillets handling er satt på to sett med hjul, en ganske kreativ måte å feire begge filmene på, og med symboler fra begge de to filmene. I tillegg finner du flere spesielle funksjoner, som kombinerer tematiske ideer med klassiske bonuskonsepter, noe som erfarne spillere vil kjenne igjen fra andre populære spilleautomater.

Stå opp ved daggry

The Planet of the Apes automaten har delt skjerm, slik at det på mange måter blir som to spill i et. Til venstre finner du et sett med hjul viet til Rise of the Planet of the Apes, og til høyre et tema basert på Dawn of the Planet of the Apes. På hver side vil fans av filmene kunne nyte kunstverk, som er tydelig inspirert fra hver tittel og med et tydelig fargevalg fra hver film. Hjulene og symbolene er godt utformet, med mange bilder av høy kvalitet av både menneskelige symboler og symboler fra apenes verden. Begge sider har fem hjul og 20 betalingslinjer og hele oppsettet er derfor på 10 x 40. Videre har spillet minimums og maksimumsinnsatser som spenner fra 0,20 til 200 per spinn. Automaten har middels volatilitet og en RTP på 96,33 %.

To hjul betyr dobbel action

Den beste måten man kan beskrive spilleauotmaten Planet of the Apes på, er at det faktisk er to spill samtidig. Hver av de to sett med hjul er uavhengig av hverandre og tildeler sine egne premier. I begge tilfeller er målet med spillet som du vil forvente det skal være: Lag kamper fra venstre til høyre for å lande gevinster, og du må ha minst tre symboler på rad for å få til en premie.

Symbolene på begge spillområdene er svært like. De begynner med de grunnleggende spillekortene, fra ti og opp til ess, og det er også disse symbolene som gir de minste gevinster. Midt på betalingstabellen er det en rekke menneskelige symboler fra hver film, som alle gir moderate gevinster. Til slutt finner vi de høyt betalende symbolene, som består av et par aper som er med i begge spillene, og disse er verdt inntil 600 mynter.

En tønne full av apekatter

Det er mange spesielle funksjoner som kan utløses på denne spilleautomaten samt et par symboler som har spesielle effekter. Hver side av spillet har et wild-symbol som kan erstatte de normale symbolene. En kul ting om wild-symbolene i dette spillet er at hvis et stablet wild-symbol dekker hele hjulet på Rise-siden, så blir den deretter overført til Dawn-siden for å dekke samme hjul der.

Det er også scatter-symboler på hvert sett med hjul, og disse kan utløse gevinster hvis du treffer tre eller flere hvor som helst innenfor hvert område. Dette vil også utløse et spill med gratisspinn, men disse er litt forskjellige på hver side. The Rise gratisspinn gir deg 10 spinn, og holder løpende kontroll på hvor mange wild-symboler du får samlet under funksjonen. Under det siste spinn vil de innsamlede wild-symbolene bli spredt ut på hjulene. På runden med The Dawn gratisspinn begynner du med 15 spinn. Heretter begynner du å samle tre spesielle symboler, som kan hjelpe deg med enten å legge til ekstra wild-symboler på hjulene, øke utbetalingsmultiplikatoren eller tjene flere gratisspinn.

Flere bonussymboler

Det finnes også to bonussymboler i spillet, en for hver film, og disse kan gi spillerne ekstra premier. Rise bonus-symbolet gir deg en bonus for hvert menneske og ape-symbol som vises på skjermen. I mellomtiden vil Dawn bonus-symbolet snu alle ape og menneskelige symboler til samme symbol og dermed sikre deg enorme gevinster. Sist, men ikke minst, inneholder automaten en tilfeldig funksjon som kalles for Dual, og som kan bli utløst når som helst. Når det skjer vil et symbol bli valgt for hver side av skjermen. Det aktuelle symbolet vil bli på den aktuelle siden og bli ført over til riktig side hvis det viser seg på feil skjerm. Dette øker sjansene for store utbetalinger.

Et kort oppsummering

Dette spillet fanger virkelig atmosfæren i de nyere Planet of the Apes filmene, og det er vel også grunnen til at mange spillere har automaten som en av sine favoritter. De spesielle funksjonene er ikke så tematisk inspirert som på mange andre av NetEnt sine spill, men det unike dobbelte hjuldesign og spillstrukturen gjør at de fleste filmfans og seriøse spillere er svært fornøyde. At man så i tillegg kan hente store gevinster og samtidig kose seg med mange timers spenning, er en flott kombinasjon.