Motörhead

Motörhead er en av de mest suksessrike rockebandene i historien, med en produktiv karriere som strekker seg over 40 år og 22 studioalbum. Bandet står bak en av de mest ikoniske rockehymner gjennom tidene, sangen “The Ace of Spades”. Denne sangen har et ganske tydelig tema omkring spilling, og det er derfor ikke så rart at utviklingsteamet hos NetEnt bestemte seg for å hylle de britiske rockgigantene. Dette har de gjort ved å lanserer en egen spilleautomat, som er tydelig inspirert av bandet og musikken deres.

Spillet vi snakker om har fem hjul og hele 76 faste betalingslinjer du kan lande gevinster på. Automaten har også en spesiell hjulstruktur som skiller den fra mengden. Hjulene er satt opp slik at de to første hjulene inneholder tre rader, det tredje og det fjerde hjulet har fire rader, og det siste hjulet består av fem rader. Handlingen er satt mot en bakgrunn med en musikkscene hvorpå det er plassert forskjellige typer musikkutstyr, som forsterkere, elektriske gitarer og et trommesett.

Spillets gang

Du kan lande gevinster ved å få til kombinasjoner med klassiske symboler som kirsebær, 7-ere, stjerner, firkløver, klokker og hestesko. Bandets frontfigur Lemmy er det mest verdifulle symbolet i spillet. Motörhead har også med et wild-symbol og et scatter-symbol, slik at du enklere får til gode vinnerkombinasjoner. Automaten tilbyr flere forskjellige spesielle funksjoner, som gratisspinn, mystiske hjul, den tilfeldig utløste Bomber-funksjonen med klynger av mystiske symboler og den såkalte Rock Mode. Denne rockemodus blåser i gang noen av bandets mest ikoniske sanger når den aktiveres, og da kan du blant annet hører på The Ace of Spades, Killed by Death, Overkill og Iron Fist.

Spesielle symboler

Det er flere symboler enn de klassiske vi nevnte før. Du kan nyte godt av flotte symboler innen musikken. Et av dem er Ace of Spades som samtidig er wild-symbol og erstatter alle andre symboler, med unntak av scatter-symbolet. Symbolet med huggtennene er spillets scatter-symbol, og kan brukes til å aktivere gratisspinn-funksjonen. Du må lande symbolet på tredje, fjerde og femte hjul for å utløse en runde på 10 gratisspinn.

Det er også et mysterie-symbol med bandets logo, og dette er en del av funksjonen mysterie-hjulet. Wild-symbolet eller scatter-symbolet gir deg noen utbetalinger, men dette er kanskje ikke så overraskende for de spillere som ofte spiller på NetEnt sine spilleautomater.. Når mysterie-symbolet dukker opp på hjulene, så kan det hjelpe deg til et par ekstra gevinster. Symbolet vil nemlig forvandle et eller flere symboler på mysterie-hjulet til samme symbol. Dette øker sjansene for å få flere identiske symboler, og dermed motta en gevinst.

Bonusspill og funksjoner

Ikke alle spillere vil bli begeistret når de hører at det ikke finnes noe eget bonusspill på denne automaten. Men de trenger ikke å bli så veldig misfornøyde, siden spillet sørger for å kompensere med gratisspinn runder og to unike bonusfunksjoner. Disse funksjonene vil hjelpe spillere med å vinne ekstra gevinster. Som nevnt får du 10 gratisspinn når du lykkes med å lande scatter-symboler på hjul 3, 4 og 5 i samme runde. Det er ingen multiplikatorer på de gevinster du genererer i løpet av bonusrunden, men du vil dra nytte av mysterie-hjulet, som inneholder både wild-symboler og mysterie-symboler.

Mysterie-hjulet er tilgjengelig på hvert spinn, både i basisspillet og under runden med gratisspinn. Dette spesielle hjulet består av stablede ordinære og mysterie-symboler, og det er kun deaktivert når bomber-funksjonen er aktiv. Når hjulene slutter å spinne vil alle mysterie-symbolene, som har landet på det spesielle hjulet, forvandle et eller flere av de andre symbolene slik at du kan score flere gevinster.

Bomber-funksjonen bør også fange spillernes interesse, men den blir aktivert av et bestemt symbol eller en kombinasjon av symboler. Funksjonen aktiveres helt tilfeldig og når det skjer vil “bomber” falle ned på hjulene, i form av klynger av mystierie-symboler. En eller flere bomber kan eksplodere på hjulene på samme tid, og skape minst 10 overlappende mysterie-symboler. Alle disse vil forvandles til en av de vanlige symbolene fra utbetalingstabellen.

Konklusjon

Denne spilleautomaten er en sjeldenhet når det gjelder design. Konstruksjonen på hjulene avviker skarpt fra standardene, men dessverre har dette innovative design en pris, og den er at det får en negativ innvirkning på spillets varians. Spillet blir rett og slett mer volatilt å spille. Men spillet genererer uansett flere anstendige gevinster. Lykkes man med å fange en runde med gratisspinn, så er veien kort til flotte utbetalinger.

Utover den litt høyere volatiliteten, så har dette spillet fra NetEnt ikke mange andre mangler, og er et spill med flotte visuelle effekter, en god presentasjon og fantastiske lydspor. Er man fan av dette legendariske rockebandet, så blir det ikke mye bedre. Spillet er for øvrig en del av NetEnt sin Rock Trilogi, og de to andre titlene er inspirert av Guns N ‘Roses og Jimi Hendrix.