Jungle Spirit: Call of the Wild

Jungle Spirit: Call of the Wild er inspirert av det imponerende dyrelivet som finnes i junglen. Det er NetEnt, en av verdens største programvareutviklere, som står bak denne fantastiske spilleautomaten. Spillet har 5 hjul og bruker det spennende All Ways-systemet, noe som gir spillerne 243 måter å vinne på. Spillet kom ut i begynnelsen av 2017, og har blitt veldig populært blant mange spillere. Dette skyldes dels de flotte, visuelle effektene, men også gode bonusfunksjoner, realistiske animasjoner og autentiske lydeffekter.

Blant de mange flotte dyrebildene, som brukes som symboler på hjulene, finner du steinfigurer, majestetiske dyr og utsøkte blomster. Alt er satt opp på en bakgrunn med en mystisk jungel og lyst opp av glødende ildfluer.

Spillere kan nyte godt av at de kan vinne på 243 ulike måter. Det gir med andre ord utbetalinger hver gang du lander symboler fra venstre mot høyre. Du trenger å få tre identiske symboler for å få gevinst. Innsatsen er alltid multiplisert med 20, så det er viktig at du justerer innsatsen nøye, slik at den passer til størrelsen på din spillekonto. Det er mulig å satse inntil fem mynter, med en verdi på mellom 0,01 til 1,00 kreditter. Dette gir en maksimal innsats på 100 kreditter per spinn. For ordens skyld kan vi nevne at spillets RTP er på 96,47 %.

All Ways kontra betalingslinjer

Flertallet av spilleautomatene du finner på online kasinoer har betalingslinjer. Antallet av disse kan enten være faste eller du kan velge nøyaktig hvor mange gevinstlinjer som skal være med på neste spinn. For å vinne på disse automatene må du lande like symboler ved siden av hverandre på en av disse betalingslinjene (vanligvis fra venstre til høyre).

En spilleautomat som benytter “All Ways”-systemet, har ingen gevinstlinjer som sådan. For å vinne på disse automatene trenger du kun å lande symboler på det påfølgende hjul og du er dermed ikke begrenset til gevinstlinjer. Hvis du lander det samme symbolet på toppen av hjul nummer ett, i bunnen av hjul nummer to og i midten av hjul nummer tre, så vil du være garantert en gevinst. Automater med “All Ways”-systemet vil vanligvis fortelle deg hvor mange måter du kan vinne på, men det mest vanlige er 243 måter og går opptil 1024 måter.

Spesielle symboler

Når du beveger deg inn i jungelen vil du møte de vanlige spillekortene fra ti til ess, men for å få dem til å passe inn i temaet har de blitt skåret ut av stein. De er de lavest betalende symbolene, og her får du 10 mynter for tre av dem, 20 for fire og 30 hvis du lander fem av en type. Heretter følger flere dyrebilder, blant annet kobraer, alligatorer, bjørner, elefanter og tigre. Det er tigeren som gir største gevinst og her får du 50 mynter for tre, 80 for fire og 150 for fem. Spiller du med maksimal innsats vil fem tigre gi deg 750 mynter. En interessant detalje i basisspillet er at symbolene kan utvide seg.

Det finnes ingen wild-symboler i Jungle Spirit: Call of the Wild, men du vil finne et scatter-symbol som er ser ut som en rosa-farget vannlilje. Dette symbolet utløser gratisspinn-funksjonen, og hvis du klarer å lande 4 eller 5 liljer hvor som helst på hjulene, så kan du se frem til en gevinst på henholdsvis 15 eller 50x innsatsen.

Bonusspill og funksjoner

Spillet har en veldig interessant funksjon, som kalles for Symbol Expansion-funksjonen. Denne utløses tilfeldig, både under basisspillet og mens du bruker dine gratisspinn. Alle symboler, unntatt scatter-symbolet, kan bli merket av sommerfugler, men det vil ikke utløse noen bonus. I stedet vil de symboler, som er merket med disse flotte skapningene, ekspanderer slik at de dekker hele hjulet det landet på. Dette skjer hvis symbolet med sommerfuglen var en del av en vinnende kombinasjon.  Sommerfugl-boost er nesten identisk, men skjer kun under basisspillet når sommerfugler tilfeldigvis utvider et til tre symboler som er en del av en vinnende kombinasjon.

Selve hovedbonus-funksjonen i spillet blir aktivert når 3, 4 eller 5 vannliljer (scatter-symbolet) lander på hjulene. Når dette skjer kan spillerne velge mellom fem ulike moduser med gratisspinn. Disse er 4 tigerspinn, 8 elefantspinn, 12 bjørnespinn, 16 alligatorspinn eller 20 kobraspinn. Alternativene med færre antall gratisspinn gir et større vinnerpotensiale, og hver modus er sentrert rundt et bestemt dyr. F.eks. vil de som velger 16 aligatorspinn kun få spillekort og alligatorsymboler i løpet av rundene med gratisspinn.

Når spillere har valgt sitt foretrukne alternativ, vises et nytt sett med hjul på skjermen. I stedet for fem hjul og tre rader legges det til en ekstra rad, og dermed økes antall gevinstmuligheter fra 243 til utrolige 1024.

Konklusjon

Jungle Spirit: Call of the Wild er en flott spilleautomat med skarp og levende grafikk, realistiske illustrasjoner og hyggelige lydeffekter. Dette er med til å få spillerne til å føle at de er med på en jungelekspedisjon. Med litt flaks kan du enkelt avdekke alle de hemmelige skattene, som skjuler seg under de utvidede symbolene. Selv om de vanlige utbetalingene ikke er like attraktive som i andre av NetEnt sine spill, er bonusfunksjonene ganske overbevisende da de er enkle å utløse og har et stort vinnerpotensiale.