Fairytale Legends: Hansel & Gretel

Hansel og Gretel ble gitt ut i 2017 og hører derfor til de nyere utgivelsene fra giganten NetEnt. Spillet er en del av Fairytale Legends-serien, basert på kjente historier de fleste spillere har hørt om eller lest som barn. Dette er den andre delen av serien, som lover en virkelig magisk opplevelse. Temaet er inspirert av brødrene Grimms populære fortelling om de to søsken, som klarer å overvinne en ond kannibalistisk heks og unnslipper hennes hytte laget av pepperkaker og godteri. Tittelen er et godt eksempel på hva som kan oppnås gjennom fantasi, kreativitet og en konstant søken etter å leverer det perfekte spillet.

Det praktiske

Spilleautomaten er bygd opp med fem hjul, tre rader og 10 faste betalingslinjer. Spillet tilbyr en rekke interessante funksjoner, inkludert wild-symboler med feer, Fairy Wonder spinn, bonusrunder og andre hyggelige overraskelser. Designet har gjennomsiktige hjul og sammen med symbolene som svinger i luften mot en bakgrunn som ser ut som en magisk skog innhyllet i tykk tåke, så er det ganske spektakulært.

Hans og Grete står på hver sin side av hjulene for å heie på spillerne. Alle symbolene er relatert til temaet, inkludert de lavest betalende symboler, som er representert av steiner i forskjellige farger og former. Du kan bli med på eventyret for så lite som kr 1 eller gå etter de største gevinstene ved å satse det maksimale beløpet på kr 1600 per spinn. Med andre ord er det en spilleautomat som passer for alle.

Spesielle symboler

Hansel og Gretels har fantastiske animasjoner, noe som også gjelder for de mange symbolene. De er alle like i størrelsen, men potensialet deres er absolutt ikke det samme. En del av dem er virkelig spesielle, og vi kan jo begynne med bonussymbolet som er en rød skattekiste. Lander du tre kister på første, tredje og femte hjul på samme tur, så blir bonusfunksjonen låst opp. Her får du en kombinasjon av tre forskjellige typer belønninger.

Alle symbolene kan bli wild-symboler helt tilfeldig, men det er feen som er det riktige wild-symbolet, og hun kommer som stablede wild-symboler på hjulene. Disse kan dekke dem fra topp til bunn, mens du samtidig kan erstatte andre symboler. I tillegg kan du dra nytte av de såkalte mirakel-symbolene, som også har en tendens til å vises på hjulene tilfeldig, og danne massive klynger. Du trenger hjelp av en liten alv med en tryllestav for å komme dit, men da kan du også hente store gevinster.

Bonusspill og funksjoner

På denne spennende spilleautomaten får du tre flotte bonusfunksjoner som kombineres til en. Som nevnt blir alle disse utløst når du lander tre skattekister på hjul 1, 3 og 5. Det er samtidig her at moroa begynner for alvor, siden du får velge mellom tre alternativer, en garantert premie, gratisspinn, og Candy House-bonusspillet.

Hvis du har mest lyst til premien, så får du 15x innsatsen din hvis du velger denne. Candy House-funksjonen tar spillerne med til heksens pepperkakehus, hvor de får plukke tre ganger blant ulike typer godteri. Disse inneholder skjulte multiplikatorer, som kan øke gevinstene dine opptil 120x. Når du har valgt godteri kan du glede deg over din samlede gevinst eller foreta et bonusvalg i et forsøk på å få tak i en høyere multiplikator. Hvis du går for den høyere multiplikatoren må du huske på at det godteri du velger med multiplikatoren blir din endelige premie.

 

Det siste alternativet består av en runde på opptil 10 gratisspinn. Hvis du tilfeldigvis lander en skattekiste under gratisspinn-funksjonen, så får du to ekstra runder.

Den siste spesielle funksjonen i Hansel og Gretel oppstår relativt sjeldent, men har til gjengjeld et gigantisk vinnerpotensiale. Funksjonen kalles for Fairy Wonder-spinn og involverer en fe som svinger sin tryllestav mot de spinnende hjulene og plasserer mirakel-symboler på hjulene. På den måten dannes det store klynger med identiske symboler, og resultatet er store gevinster.

Konklusjon

Hvis du har spilt den første delen av Fairytale Legends, The Red Riding Hood, så er det en god sjanse for at du også vil prøve deg på den neste historien i denne inspirerende serien. Grafikken er rett og slett fantastisk og det samme er animasjonene, som får spillet til å ligne en animert film i stedet for et spill på en spilleautomat.

En av de mest interessante aspektene i spillet er utbetalingsstrukturen. Du har sannsynligvis lagt merke til at vi ikke har nevnt noe om et scatter-symbol. Dette skyldes at symbolene faktisk betaler i begge retninger så lenge tre eller flere symboler lander på tilstøtende hjul, noe som minner litt om de maskiner som benytter seg av klyngebetaling.

Den minste gevinstern er på fem mynter for tre symboler med stein i en farge. Heretter øker det opp til 100 mynter om du får fem symboler med hovedpersonene på hjulene. Du kan også hente en gevinst på 400 mynter når du lander fem symboler med spillets logo. Spiller du med maksimale innsatser, og har flaks, så kan du hente en gevinst på imponerende 40 000 mynter eller kr 1 million i verdi. Maskinen har en RTP på 96,71 %.