Copy Cats

Hvis du elsker både katter og spilleautomater, så blir det litt som juleaften og bursdag på samme tid med dette spillet fra NetEnt. Denne fantastiske spilleautomaten med fem hjul, tre rader og 25 faste betalingslinjer er inspirert av de mystiske, men kosesyke, skapningene som mange av oss holder som kjæledyr. Spillet imponerer med et slankt design, dristige farger og fem gjennomsiktige hjul, satt på et bakteppe som viser en stille forstad badet i morgensol.

Spillet gir en tegneserieaktig følelse og takket være den fantastiske kvaliteten på grafikken og animasjonene, kunne det like gjerne ha vært en del av en Pixar-tegnefilm. I bakgrunnen kan du i tillegg lytte til en fengende jazz melodien mens du spiller. Alle symbolene er i tråd med automatens tema, og inkluderer fiskeben, flasker med melk, opptrekkbare mus, og de fire hovedpersonene i form av en rød, blå, rosa og gul kattunge. Kattene er ganske lukrative, siden de blir stablet for å hjelpe deg med å danne flere vinnende kombinasjoner. De laveste utbetalingene er avtrykkene av kattepoter i ulike farger. Spillet tilbyr en runde med gratisspinn samt en Copy Cat-funksjon som kan gi deg ekstra gevinster. Minsteinnsats er på kr 2 og går opp til kr 1000 per spinn når du satser maksimalt.

Spesielle symboler

Tittelen Copy Cats er et direkte resultat av kattenes evne til å replikere seg selv, ettersom alle fire kattesymboler kan stables på hjulene, slik at spillerne kan lage flere vinnende kombinasjoner. Når et av kattesymbolene blir stablet på det første hjulet, slik at det dekker hele, så utløses Copy Cat-funksjonen. Alle de resterende kattene på de andre hjulene vil forvandle seg til samme kattunge som finnes på det første hjulet. Dette fører naturligvis til høyere utbetalinger. Det er derfor heller ikke den store overraskelse at de fire kattene har den høyeste verdien. Den røde katten gir mest, og her kan du vinne opptil 200 mynter.

Den gule katten er blant de symboler som spillerne bør holde øye med, siden det fungerer som wild-symbolet i spillet. Når den gule katten er på hjulene kan den erstatte alle andre symboler, med unntak av bonus-symbolet. Wild-symbolet kan også bli stablet på det første hjulet som de andre kattene, og dermed kan de kopiere den gule katten for å hjelpe deg med å lande større gevinster.

Du kan også aktivere gratisspinn ved å lande et spesielt bonus-symbol. Dette er representert av et kattehalsbånd med en liten bjelle. Kattehalsbåndet vises utelukkende på første, tredje og femte hjul, og låser opp en runde med 10 gratisspinn, men det er mulig å utløse flere gratisspinn underveis ved å lande den samme kombinasjon.

Bonusspill og funksjoner

Copy Cats er et av få spill fra NetEnt, som kun har en runde med gratisspinn å tilbud spillerne som bonusspill. Dette blir utløst av scatter-symbolet, som vi allerede har nevnt ser ut som et kattehalsbånd. Scatter-symbolet må lande på samme tid i hvilken som helst posisjon på hjulene 1, 3 og 5. Hovedspillet blir da avsluttet og bakgrunnen endres til koselige forstadshus om kvelden.

Dessverre er det ingen multiplikatorer på spill når du spiller under bonusrunden, noe som kan virke som en nedtur for mange spillere. Du kan imidlertid motta 10 ekstra gratisspinn underveis, hvis du vel og merke lander tre scatter-symboler på nytt. For å forbedre det vinnerpotensialet under Copy Cats eneste bonusrunde, har NetEnt-utviklerne arrangert det slik at Copy Cat-funksjonen kan aktiveres under gratisspinnene. Det vil si at når en katt blir stablet på det første hjulet vil kattene som vises på de andre fire hjulene bli dublisert slik at du får flere gevinster.

Spillet har også med en autoplay-funksjon, som gir deg muligheten til å la maskinen styre inntil 1000 spinn mens du tar en pause eller bare ser på. Det store i dette tilfellet er at du kan justere innstillingene slik at autoplay opphører hvis saldoen din har blitt redusert med en bestemt sum, noe som hindrer at du plutselig mister alle pengene dine.

Konklusjon

Copy Cat er et ganske livlig spill, som sannsynligvis vil gå rett inn i hjertet til alle spillere som både elsker katter og spilleautomater. Grafikken og animasjonene er flotte, og spillets overordnede presentasjon med bakgrunnsmusikken er med til å forbedre hele opplevelsen. Automaten tilbyr et bredt spekter av innsatser og er derfor et passende alternativ for alle spillere, inkludert storspillere.

Selv om det er et ganske visuelt tiltalende spill, så mangler det likevel en del funksjoner. Den eneste ekstra funksjonen er som nevnt bonusspillet, og det er ikke helt nok. De stablede symbolene og wild-symbolene er ikke tilstrekkelige for å øke vinnerpotensialet til et anstendig nivå. Minste gevinst er på fem mynter når du lander tre poteavtrykk, mens du kan hente 200 mynter ved å lande fem av de røde kattene. Det er dermed ikke de store premiene man skal satse på, men med en RTP på 96,76 % så er det i alle fall en sjanse for at der ikke er lngt mellom gevinstene.