Butterfly Staxx

Butterfly Staxx er en imponerende fem-hjuls spilleautomat med 40 betalingslinjer. Spillet ble sendt på markedet av NetEnt i midten av 2017 og kan lokke med imponerende grafikk, omspinn, og ikke minst, den fascinerende Butterfly Spins-funksjonen. Her kan du oppleve at fargestrålende  sommer-fugler kommer ut av kokongene sine. Spillet har også med et par wild- og scatter-symboler, flotte farger og en virkelig magisk atmosfære.

Spillet er en av de nyere utgivelsene fra NetEnt og derfor er Butterfly Staxx selvsagt fullt mobiloptimalisert, slik at du kan spille på denne automaten både fra en vanlig datamaskin og fra mobilen eller nettbrettet. Spilleautomaten har et oppsett med fem hjul, 4 rader og 40 faste betalingslinjer. Som du formentlig allerede har gjettet er det sommerfugler som er tema, og disse vises i neon sammen med en rekke fargerike tropiske blomster. Alt sammen illustrert på de gjennomsiktige hjulene.

Et vakkert fjellaktig landskap kan ses i bakgrunnen, mens et eksotisk tre blomstrer på venstre side av hjulene. Lydsporet er veldig beroligende, og fullender den nesten magiske følelsen du får når du spiller på Butterfly Staxx.

På grunn av de faste betalingslinjene, trenger spillerne kun å justere innsatsen sin, og dette gjøres ved å velge innsatsnivå eller med andre ord antall mynter per linje. Myntstørrelsene varierer fra 0,01 til 2,00 kreditter, slik at spillerne kan spinne hjulene til en kostnad som spenner fra 0,20 til 400,00 kreditter.

Spillesymboler

Vi må nesten si dessverre når vi ser at symbolene med lavest verdi er de vanlige spillekortene fra knekt til ess. Det hadde vært fint om spillutviklingsselskapene kunne vise litt mer oppfinnsomhet når det gjelder symboler med lav verdt. De symboler som det lønner seg å se etter er representert av blomster som skinner klart mot nattehimmelen. Sammen med de blå, lilla og rosa tropiske blomstene, er det de gule sommerfuglene i neon, som er de viktigste og mest lønnsomme symbolene i dette spillet. Det er også dem som spilleautomaten har fått navnet sitt fra, og de vises stablet på hjulene og utløser funksjonen med omspinn.

Et annet spesielt symbol som spillerne bør se etter, er den glødende fargerike blomsten som har ordet Wild trykt på seg. Det kan vises hvor som helst på hjulene, og erstatter alle andre symboler i spillet, bortsett fra scatter-symbolet. Dessverre kan wild-symbolet kun fullføre kombinasjoner av andre symboler, og ikke skape kombinasjoner alene. Symbolet som utløser bonus-funksjonen er scatter-symbolet og det er lett å kjenne igjen. Dels på grunn av at den ser ut som en fiolettfarget blomst, og så står det scatter på den. Denne gir heller ikke noen egen utbetaling, men scatter-symbolet aktiverer Butterfly Spins-funksjonen.

Spesielle funksjoner

Sommerfuglene lander i stabler med flere symboler, men når det er nok av dem til å dekke et helt hjul blir funksjonen med gratis omspinn aktivert. Når dette skjer flyr sommerfuglene bort til det venstre hjulet, mens resten av hjulene fortsetter å spinne. Enhver sommerfugl som lander på hjulene i løpet av denne runden, flyr fra sin posisjon og bort til de andre somerfuglene på det venstre hjulet. Hvis de vakre skapningene dekker et av de andre hjulene får spilleren et omspinn. Denne funksjonen kan utløses flere ganger, og med litt flaks kan spillerne vinne store premier.

Det er relativt enkelt å aktivere omspinn-funksjonen, men det finnes enda en bonusfunksjon, og her er det nødvendig å lande tre eller flere scatter-symboler. Dette er egentlig en gratisspinn bonus, men den kommer med en interessant vri. Når tre, fire eller fem scatter-symboler vises et sted på hjulene, så utløses henholdsvis fem, seks eller syv Butterfly Spins. Disse spinn er ikke helt vanlige, siden symbolene endres til bilder av kokonger. Kokongene kan være aktive eller sovende og hvis de er aktive, forvandles de til vakre sommerfugler.

På samme måte som med omspinn-funksjonen flyr sommerfuglene til venstre og forblir i posisjonen deres mens du bruker resten av dine gratisspinn. Dette kan føre til store utbetalinger, spesielt hvis man klarer å få sommerfugle på alle hjulene.

Utbetalinger

Du blir kanskje ikke imponert over utbetalingene som leveres i løpet av grunnspiller, siden du maksimalt kan hente 60 mynter for fem symboler med den gule sommerfuglen. Ellers ligger utbetalingene på mellom fem og 40 mynter for de andre symbolene. Takket være spillets struktur og de 40 faste betalingslinjer, kan du lande flere gevinster med jevne mellomrom. Den maksimale utbetalingen du kan vinne mens du spiller er på 40 000 mynter og spillets RTP er på 96,8 %.

Konklusion

Butterfly Staxx er et godt eksempel på NetEnt sin kreativitet og oppfinnsomhet. Spillet har strålende grafikk og animasjoner, flotte bilder og spennende bonusfunksjoner som man ikke ser så ofte på en spilleautomat. De hyggelige lydeffektene, de blinkende stjernene på den mørke himmelen og de glødende symbolene på hjulene er med til å skape en unik atmosfære.

Selv om utbetalingene virker ganske lave sammenlignet med gevinster på andre automater, så utløses de to bonusfunksjonene ganske ofte, noe som kan gi deg svært attraktive premier. I kombinasjon med det brede innsatsområdet, gjør det Butterfly Staxx til et spennende spill som definitivt er verdt et forsøk.