Big Bad Wolf

Det var en gang hvor programvareutvikleren Quickspin, bestemte seg for å bruke den berømte historien om de tre små grisene, som et tema på en spilleautomat. Dette ble siden til deres populære Big Bad Wolf automat som ble utgitt i 2013, og fortsatt er svært populært den dag i dag.

Selve spillet ser ut som en animert video for barn, takket være fargerik grafikk og et passende lydspor, men vi kan allerede nå avsløre at denne tittelen ikke er beregnet for barn. Automaten har fem hjul og 25 faste gevinstlinjer, og bruker det som kalles for swooping hjul, en hjul type som er veldig lik fallende hjul. Spillet tilbyr et par morsomme og spennende funksjoner, blant annet Pigs Turn Wild-funksjonen samt gratisspinn-funksjonen med opptil 20 gratisspinn.

Spillesymboler

Det største spørsmålet i spillet, er hvem som er redd for den store stygge ulven? Den ulende skapningen kan virke skummel, men han er faktisk veldig nyttig, siden han fungerer som scatter-symbol. Det er nettopp dette symbolet som utløser gratisspinn-funksjonen. Bikuben er spillets wild-symbol, som erstatter alle vanlige symboler, og alle de tre små grisene er også med i spillet. De representerer symboler med høy verdi, og de kan endres til wild-symboler,takket være Pigs Turn Wild-funksjonen. Som vanlig er det spillekort som brukes til lavt betalende symboler. Et av de mer spennende symbolene er måne-symbolet, som kun viser seg under rundene med gratisspinn, og er helt avgjørende for funksjonen Blowing Down the House.

Spilleplanen

Basisspillet finner sted i stråhuset, og det er også her hjulene er satt. Som nevnt har spillet fem hjul, tre rader og 25 faste betalingslinjer. Disse gir gevinst når du lander symboler fra venstre mot høyre, og du må som minimum lande tre like symboler. Quickspin har utstyrt automaten med swooping-hjul, noe som betyr at alle vinnende symboler blir blåst av hjulene, og nye symboler erstatter disse slik at du kan danne nye vinnerkombinasjoner. Dette er samtidig nært forbundet med Pigs Turn Wild-funksjonen. Når du skal sette innsatsen for hvert spinn, så må du som minimum satse kr 3 og den maksimale innsatsen er på kr 3000 per spinn.

Quickspin

Quickspins spillkatalog teller for tiden 42 spilleautomater, alle visuelt imponerende og svært engasjerende. Et av spillene er Supernova, som gir gevinst på 27 ulike måter og kommer med et hjulområde som er delt i to deler. Beowulf er fullpakket med unike bonuser, og her kan du vinne tilfeldige wild-symboler, gratisspinn og andre godbiter, mens du dreper monstre og opplever en kamp mellom Beowulf og Dragon. Big Bad Wolf er et av selskapets mest populære spill, og det har blant annet vunnet prisen som Game of the Year under den årlige EGR Operator Awards 2013.

Spesielle funksjoner

Bortsett fra det vanlige wild-symbolet i form av en bikube, så kan spillerne også dra nytte av tre ekstra Wild-symboler, takket være Pigs Turn Wild-funksjonen. Lander du to gevinster etter hverandre, så vil den første grisen blir til et wild-symbol. Etter den fjerde suksessive gevinsten blir den andre grisen til et wild-symbol, og etter den sjette suksessive seieren forvandles også den tredje grisen til et wild-symbol.

Når tre eller flere scatter-symboler vises på hjulene utløses gratisspinn-funksjonen. Ulven vil dukke opp og blåse bort stråhuset, og hjulene vil da bli flyttet til trehuset. Spillerne får ti gratisspinn til å begynne med, men funksjonen kan re-aktiveres og da får man ti ekstra gratisspinn. Funksjonen Blowing Down the House starter når du lander tre måne-symboler, mens du holder på med gratisspinn-funksjonen. Dette vil få ulven til å blåse bort trehuset, og alle vil flytte på nytt. Denne gangen til mursteinshuset. I tillegg vil spilleren få to ekstra gratisspinn. Lander du flere måne-symboler, så får du to nye gratisspinn og en 2x multiplikator for hver gang du lander en gevinst.

Utbetalinger

Hvis vi har regnet riktig, så kan du vinne opptil 25 000 mynter på et enkelt spinn. Det mest sjenerøse symbolet i spillet, er bikube wild-symbolet, og her kan du få 1000 mynter om du lander fem av dem på et enkelt spinn. Når vi ser på de mest givende utbetalingene gjennom spillet, så er det helt klart gratisspinn-funksjonen, spesielt hvis du kommer til mursteinhuset. Big Bad Wolf sin RTP er på 97,29 %.

Big Bad Wolf på mobilen

Denne visuelt imponerende spilleautomaten kan spilles på tvers av alle enheter. Det betyr at du kan følge de tre små grisene og den store stygge ulven, uansett om du bruker din PC hjemme, mobiltelefonen eller et nettbrett. Følge med selv når du er på farta, og se når ulven blåser ned hus etter hus og vinn store gevinster på samme tid.

Et par siste ord

De store eventyr har mange fans rundt om i verden, og det er derfor ikke så rart at spillerne virkelig har lyst til å prøve denne spilleautomaten. Spillet følger historien tett, og har inkludert alle symbolene og husene. The Pigs Turn Wild-funksjonen kombinert med swooping-hjulene, hjelper spillerne til å lande heftige gevinster på et enkelt spinn. Gratisspinn-funksjonen er også veldig sjenerøs, spesielt når funksjonen Blowing Down the House er aktiv. Vi kan derfor konkludere med at de faktisk er veldig spennende å jakte på de små grisene!